A legszebb kerámia gyorsforralók viszonylag olcsóak. Az értékelések a Concept, Sencor és Orava termékeit dicsérik

Biztosan emlékeznek még azokra a kancsókra, amelyekbe a fazékban felforralt vizet szokták átönteni. Ebbe tették és szolgálták fel a teát. Az olyan szettek, amelyek a kancsóhoz illő csészéket is tartalmazzák nagyon arisztokratitkus hatást keltenek és a nagyi csak különleges alkalmakkor szokta elővenni az üvegszekrényből. 

Kerámia gyorsforraló

Az évek múlásával a víz melegítése egyszerűbbé vált. A kacsók helyét átvették a kerámiából készült gyorsforralók, amelyek gyorsa felmelegítik a vizet, nem kerülnek sokba és ugyanolyan szépen mutatnak, mint régebbi társaik. 

Stílusos kerámia gyorsforralók

Modern kerámia gyorsforralók

Az egyik anyag, amelyet napjainkban a gyorsforralók gyártására használnak, az a kerámia. Nem mondhatni, hogy ez a legkeresettebb típus, de a kerámia gyorsforraló olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket nem kellene figyelmen kívul hagyni! Cikkünkből megtudhatják, hogy miért jó választás ez a forraló.

Retro kinézet

A kerámia forraló első ránézésre olyan, mintha a múltból származna. Amennyiben egy igazi retro kinézetű modellre bukkannak, akkor a gyorsforraló egy klasszikus teáskancsóra fog emlékztetni. Mivel a gyorsforraló általában a konyhapulton található, ezért fontos, hogy egyezzen a konyha stílusával. Jó hír, hogy modern kinézetű modelleket is árulnak, amelyek kitűnően illenek bármelyik ultramodern otthonba. 

Modern funkciók és áratalmatlan anyag

Ne hagyják, hogy elvegye figyelmüket a külső! Ne ítéljenek a borító alapján! A kerámiából készült gyorsforralók ugyanis minden modern funkcióval rendelkeznek, amelyekkel más anyagból készült társaik. 

Kerámia gyorsforraló a konyhában

A kerámia nagy előnye, hogy nagy hőmérsékleten sem káros az egészségre, nem büdös, ráadásul ez az anyag jól és hosszan tartja a meleget. Egyetlen hátrányként a törékenységet lehet megelmíteni. 

A fűtőspirál praktikus elhelyezése

Olykor a megszokott anyagokból készült gyorsforralók esetében a fűtőspirál látható helyen vannak elhelyezve. Ez nehezíti a tisztítást és a karbantartást. A legtöbb kerámia gyorsoffaló esetében a fűtőspirál azonban el van rejtve. Ebből adódóan a tiszításuk sokkal egyszerűbb. A fűtőspirál elhelyezkedése miatt azonban készüljenek fel arra, hogy a víz felmelegedése valamivel több időt fog igénybe venni, mint a többi forraló esetében. 

Meglepően olcsó

Amennyiben figyelembe vesszük az exkluzív kinézetet, akkor meglepően jó áron megvásárolható. A 0,8 - 1 literes modelleket már 7 500 forinttól meg lehet vásárolni. A megszokott 1,5 - 1,7 literes forralók ára 10 - 13 ezer forint, ami sokkal kevesebb mint némely rozsdamentes vagy üveg gyorsoffaló ára. 

Katalógusunkból ajánljuk

Mire figylejünk a kerámia gyorsforraló kiválasztásakor? 

A legtöbb kerámia gyorsforraló térfogata 1l. Ez a méret akkor megfelelő, ha kettesben élnek valakivel vagy nem szoktak több, mint négy személy számára italt készíteni. Egy teához ugyanis 250 ml vízre van szükség. A nagyobb háztartásokba inkább az 1,5l-es gyorsforralókat ajánljuk! Senki nem szeretne több adagban vizet forralni! 

Olcsó kerámia gyorsforraló

Fontos paraméter a teljesítmény is. Ettől függ a víz forrásának ideje, ami az egyik legfontosabb faktor. A kerámia gyorsforralók valamivel lassabban melegítik fel a vizet, mint a más anyagból készült modellek. Az átlagos telejsítmény 1500 - 1800W. Vegyék figyelembe, hogy minél nagyobb térfogatú a forraló, annál nagyobb teljesítményre lesz szükségük a víz gyors felforralásához. 

A többi funkció már nem olyan lényeges, de találkozhatnak olyan kerámia gyorsforralókkal is, amelyek a megfelelő térfogat és teljesítmény mellett egy biztosítékkal is rendelkeznek, amely meggátolja az üres indulást, ill. hőszabályzót is tartalmazhatnak. Ilyen egy tökéletes kerámia gyorsforraló!

Más típusú gyorsforralók

Gyorsforralót manapság már rengeteg stílusban vásárolhatunk. Különféle anyagokkal is találkozhatunk, melyek közül mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai. Az igazság az, hogy az összes modern gyorsforraló ötvözi a praktikusságot és a stílusosságot. 

Katalógusunkból ajánljuk

A legrégebben és leggyakrabban használt anyag a gyorsforralók gyártására a műanyag. Nagyon könnyű és a piacon lévő modellek legocsóbb változati közé tartozik. A probléma az, hogy a műanyag meleg hatására furcsa szagot kezd árasztani, ami magában az elkészült italban is érezhetővé válik. Ez nem mindenkinek felel meg. 

Nagyon kedveltek és jól kinézőek a rozsdamentes gyorsforralók. Kimondottan illenek a modern stílusú konyhákba. Ezek a forralók különféle funkkciókkal rendelkeznek, pl. a hőmérsékletet is szabályozhatjuk rajtuk. Olcsóbb és drágább modellekkel is találkozhatunk, ill. válogathatunk fényes vagy matt kivitelezésű forralók közül. A karbantartás kisebb problémát jelenthet, mivel ezen a felületen minden apró vízcsepp meglátszik. 

Napjaink egyik legkedveltebb gyorsforralói az üvegből készült modellek. A felhasznált üveg persze a forró víz hatására sem megy tönkre! Mivel átlátszóak, ezért pontosan láthatják, mennyi víz van bennük. Valamivel drágábbak, de karbantartásuk kifejezetten egyszerű! 

Katalógusunkból ajánljuk

Clatronic WKR 3624

Clatronic WKR 3624

5 330,00 Ft.
Gallet BOU 742

Gallet BOU 742

6 590,00 Ft.
Orava VK-4000

Orava VK-4000

17 690,00 Ft.
Sencor SWK 2080BK

Sencor SWK 2080BK

6 990,00 Ft.
SAGE BTM800

SAGE BTM800

90 690,00 Ft.
ECG RK 0520

ECG RK 0520

4 400,00 Ft.
Concept RK0015

Concept RK0015

8 190,00 Ft.
Concept RK-0010

Concept RK-0010

7 790,00 Ft.
Rohnson R-7610

Rohnson R-7610

12 990,00 Ft.

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 19.02.2021
A cikk értékelése:
(90%)

További cikkek a kategóriában:

A legjobb palacsinta készítő? Az értékelések alapján a Guzzanti és a Steba a nyertes!A legjobb palacsinta készítő? Az értékelések alapján a Guzzanti és a Steba a nyertes!

A palacsinta az egyik legkedveltebb desszert hazánkban. Persze az édes verzió a legelterjedtebb, de a sós változatot is sokan szeretik! Amennyiben gyakran készítenek palacsintát, akkor...

Hogyan ismerhető fel a jó kukta? Cikkünkből megtudhatják!Hogyan ismerhető fel a jó kukta? Cikkünkből megtudhatják!

Kuktát régen minden háztartásban találhattunk. A boltok polcairól és a webáruházakból máig nem tűnt el! Melyek a legjobbak? 

Hogyan válasszunk páragenerátort? Az 5 legjobb modellHogyan válasszunk páragenerátort? Az 5 legjobb modell

Lehet, hogy már találkoztak olyan vasalóval, amely egy stabil alaphoz volt rögzítve és nem értették, hogy milyen előnye lehet egy ilyen berendezésnek. Cikkünkből megtudhatják!