A legolcsóbb hoverboard nem a legjobb! Mi segítünk a választásban akár az ár alapján is!

A hoverboard egy modern és stílusos módja a közlekedésnek, amelyet kicsik és nagyok is használhatnak. Beépített elektromotorral működik és stabilizációs rendszer segítségével lehet irányítani – giroszkóppal, amely a használó súlypontjának áthelyezésére reagál. 

A hoverboard használata városban

Ügyes közlekedési eszközként is használható a városban, szabadidőnkben szórakozhatunk vele, de a gyerekeknek is nagy örömöt okozhatunk egy hoverboard vásárlásával. Még akkor is, ha hoverboardot találhatnak kevesebb, mint 30 ezer forintért, nem éri meg a legolcsóbb modellt megvásárolni!

A különféle modellek különböző célra és terhelésre vannak gyártva. Tehát vásárlás előtt gondolják át, hogy milyen céllal vásárolják a hoverboardot és milyen paraméterekre kell figyelni.

Kedvelt termékek

Hogyan válasszunk hoverboardot?

Amikor az Önök számára ideális hoverboardot keresik, akkor a következő alapvető kérdésekre érdemes választ adni:

 • közlekedési eszközként fogom használni a hoverboardot vagy csak szórakozásra?
 • milyen terepen fogom használni?
 • mekkora távolságot fogok megtenni a hoverboarddal?
 • milyen legyen a maximális súlya, hiszen lehet, hogy néha kézben is kell majd vinni
 • mennyi a költségvetés?

A kérdésekre adott válasz alapján a következő paramétereket kellene figyelembe venni vásárlás előtt.

Katalógusunkból ajánljuk

Mekkora távot bír a hoverboard

Az a távolság, amelyet egy töltéssel meg lehet tenni a hoverboarddal átlagosan 10 – 20 km körül van. A valós távolság változhat a használó testsúlyától és a tereptől függően, ezért számoljanak tartalékkal.

Töltés

A hoverboard elektromotorral hajtott. A töltés ideje a konkrét modelltől függ és 2 – től 24 óráig tarthat. A minőségibb modellek esetében akár két óra leforgása alatt teljesen feltölthetik a hoverboardot. Az olcsó modellek esetében a készülék hamarabb lemerül és az akkumulátor élettartama is rövidebb, ráadásul a töltés is több időt vesz igénybe.

Teherbírás

A hoverboard kiválasztásánál vegyék figyelembe a minimális és a maximális teherbírást, tehát a használó súlyát. A minimális teherbírás azért fontos, hogy az eszközt megfelelően és biztonságosan lehessen irányítani, hiszen a szenzorok nagyon érzékenyek. Erre a paraméterre főleg akkor figyeljenek, ha a gyermeküknek vásárolnak hoverboardot.

Stílusos hoverboard gyerekeknek

Általában a minimális testsúly 25 kg-tól kezdődik. A maximális teherbírás 100 és 130 kg között szokott lenni.

Dizájn

A választás során mindenképpen befolyásoló tényező a hoverboard kivitelezése is. Ez csak az Ön preferenciáján múlik. Találhatnak különféle színű és mintájú hoverboardokat is.

Konstrukció

A hoverboardok egy, a láb számára fenntartott lapból és két kerékből áll. Különféle anyagot szoktak használni gyártásukra, ami a hoverboard súlyát is befolyásolja. Ebben az esetben jó, ha tudják, milyen útvonalon fognak haladni a hoverboarddal.

A városban találkozhatnak olyan részekkel, ahol le kell szállniuk a hoverboardról és kézben vinni azt egy darabon. Ilyenkor praktikusak a könnyű konstrukciójú modellek, amelyekkel minden probléma nélkül manipulálhatnak.

Hoverboard üléssel és kormánnyal

Ezenfelül Segway típusú hoverboardokkal is találkozhatnak, amelyek kormánnyal rendelkeznek, esetleg nyereggel is el lehetnek látva.

Egyéb funkciók

Néhány hoverboard különleges funkciókkal is el van látva. A legkeresettebb funkciók között van a Bluetooth csatlakozás lehetősége, amelynek köszönhetően a hoverboard segítségével kedvenc zenéjüket is hallgathatják.

A hoverboardra akár applikációkkal is rácsatlakozhatnak, amely lehetővé teszi, hogy kezeljenek és elraktározzanak különféle adatokat.

A hoverboardok felosztás + előnyök és hátrányok

Alapvetően négy hoverboard típus közül választhatnak, amelyek kombinálják az előbb említett paramétereket.

Klasszikus hoverboardok

Az alapmodellnek kisebb kerekei vannak, kisebb a súlya és alacsonyabb is. Ezért legfőképpen városi közlekedésre alkalmas, egyenes felületekre, akadályok nélkül. Egy ilyen modellel általában 10 km-es távolságot tudnak megtenni.

Előnyök:

 • kompakt méret, kis súly, mely egyszerű manipulációt tesz lehetővé, így könnyen hordozható kézben is
 • az alacsony árnak köszönhetően elérhető és kedvelt típus

Hátrányok:

 • Korlátolt kihasználhatóság, hiszen csak egyenletes talajon közlekedhetünk vele.

Prémium hoverboardok

Az előbb említett modellek ötvözete, éppen azért nagyon sokan választják ezt. Ebben a típusban biztosan nem csalódnak majd! Ugyanolyan jól megbirkóznak az egyenetlen talajjal, mint az offroad hoverboardok, de könnyűek is, mint a klasszikus hoverboardok.

Még ha a prémium hoverboardok ára magasabb is, lényegében egy 2 az 1-ben termékről beszélünk, melyet sok helyen kihasználhatunk, tehát ez egy jó befektetés.

Előnyök:

 • Egyenetlen úton is használható, nagyobb a sebesség és tovább bírják egy töltéssel
 • Kompakt és könnyű a konstrukciójuk

Hátrányok:

 • A stabil konstrukció miatt nehezebbek

Offroad hoverboard

Ezek a hoverboardok igényesebb terepen is használhatóak, hiszen nagyobb, 10 hüvelykes kerekekkel rendelkeznek. Ennek köszönhetően könnyen megbirkóznak az út egyenetlenségeivel, esetleg gyökerekkel vagy ágakkal. Magasabb sebességet érnek él és hosszabb ideig bírják egy töltéssel.

Előnyök:

 • Az offroad hoverboardok nehezebb tereppel is megbirkóznak
 • Tovább bírják egy töltéssel és gyorsabbak

Hátrányok:

 • A stabilabb konstrukció miatt nehezebbek

Gyerek hoverboardok

A gyerek hoverboardok gyerekeknek készülnek, ezért hozzájuk alkalmazkodik a méret és a teherbírás is. Ezenfelül lassabba, ill. főleg egyenletes talajon használhatóak. Amennyiben gyereknek vásárolunk hoverboardot, akkor a biztonság is fontos szempont, tehát a bukósisak és a védők is fontosak!

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 30.09.2019
A cikk értékelése:
(94.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A legjobb teleszkópos túrabotok és Nordic walking botokA legjobb teleszkópos túrabotok és Nordic walking botok

A túrázáson kívül az utóbbi években nagyon felkapott lett az ún. Nordic Walking sportág is. Ez lényegében gyaloglás, speciális botokkal és egyedi mozgástechnikával. Mi bemutatjuk Önöknek...

Hogyan válasszunk fejlámpát futáshoz? A legjobbak tölthetőek.Hogyan válasszunk fejlámpát futáshoz? A legjobbak tölthetőek.

Milyen fejlámpákkal találkozhatunk manapság a boltokban és mit kell róluk tudnunk? Hogyan választhatunk a bőséges kínálatból? Milyen paraméterekre figyeljünk? Cikkünkből mindent...

A legjobb biciklitartók a vonóhorogra, a tetőre és a hátsó ajtóra. Segítünk a választásban!A legjobb biciklitartók a vonóhorogra, a tetőre és a hátsó ajtóra. Segítünk a választásban!

A legjobb biciklitartók a vonóhorogra, a tetőre és a hátsó ajtóra? A választás igazi fejtörést okozhat. Cikkünkben bemutatjuk a különféle lehetőségeket és a konkrét típusokat.