A legjobb palacsinta készítő? Az értékelések alapján a Guzzanti és a Steba a nyertes!

A palacsinta az egyik legkedveltebb desszert hazánkban. Persze az édes verzió a legelterjedtebb, de a sós változatot is sokan szeretik!

A legjobb elektromos palacsinta készítő

Amennyiben gyakran készítenek palacsintát, akkor cseréljék le a régi serpenyőt egy palacsinta készítőre! Ezzel sok időt spórolhatnak és igazi profinak érezhetik magukat! Önök tudják, hogy melyik a legjobb?

Kedvelt palacsinta készítők

Mi az a palacsinta készítő és hogyan működik?

A palacsinta készítő lényegében egy tapadásmentes sütőlapból (általában teflon) áll, amelyet egy elektromos fűtőtest melegít fel. A hőfokot általában egy egyszerű termosztát segítségével lehet vezérelni, amellyel meghatározhatják a sütés intenzitását. A termosztát automatikusan kikapcsolja a fűtőtestet, amikor eléri a megadott hőfokot. 

Palacsintasütés

A palacsinta készítő legnagyobb előnye a serpenyővel szemben, hogy szabályozható a hőmérséklete, amely végeredményben szebben megsült és saját ízlésük szerint elkészült palcsintát jelent. A teflon bevonattal ellátott palacsinta készítőkhöz ráadásul olajat sem kell hozzáadni, tehát kedvenc édességük valamivel egészségesebb lehet!

A palacsinta készítő kiválasztásának kritériumai

A palacsinta készítő mérete és átmérője

A palacsinta készítő általában 29 - 35 cm átmérőjű. Ha kevevsebb hely áll rendelkezésre a konyhájukban, akkor a kisebb méretű modelleket ajánljuk. Vegyék figyelembe, hogy a sütőlap mérete nem minden esetben egyezik az egész berendezés átmérőjével. Bizonyos esetekben a palacsinta készítő teste kisebb méretű és el van rejtve a sütőlap alatt. Ezek a modellek sokkal kompaktabbak és kevesebb helyre van szükségük, mint azoknak, amelyeknél a test nagyobb méretű. 

Melegítő felület

A sütőlap általában teflon bevonatú. A palacsinta így nem ég oda és kevesebb olaj felhasználásával dolgozhatnak. A teflon felület azonban nagyon érzékeny a karcolásokra, amelyek miatt elveszítheti kedvező tulajdonságait! Fontolják meg, hogy milyen eszközöket használnak a palacsinta elkészítése közben!

Palacsintasütés palacsinta készítővel

A felület akár öntöttvas is lehet, de ez inkább a professzionális használatra gyártott palacsinta készítők esetében fordul elő, ami intenzív használatnak lesz kitéve. Az öntöttvas lassabban melegszik fel és kimondottan hosszú ideig tartja a meleget. A palcsinta sokkal könnyebben leragad rajta, ezért az olaj használata is ajánlott! 

Némely palacsinta készítő cserélhető formákkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a kisebb méretű és vastagabb palacsinták elkészítését is. 

Telejsítmény és vezérlés

A legtöbb palacsinta készítő teljesítménye kb. 1000 W. Általában egy termosztát segítségével szabályozhatjuk a hőmérsékletet és a berendezés a meghatározott hőmérséklet elérése után automatikusan kikapcsol, amire egy fényjelzés is figyelmeztet. A termosztát vezérlése nagyon egyszerű - sem kijelzővel, sem bonyolult gombokkal és kapcsolókkal nem kell bajlódni a palacsinta készítők esetében! 

TIPP: Tudták, hogy a palacsinta készítővel a palacsintán kívül ostyát, krumplilepényt, tortillát vagy pitát is készíthetnek? 

A top 4 placsinta készítő az értékelések és tesztek alapján

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 14.07.2021
A cikk értékelése:
(91.8%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan ismerhető fel a jó kukta? Cikkünkből megtudhatják!Hogyan ismerhető fel a jó kukta? Cikkünkből megtudhatják!

Kuktát régen minden háztartásban találhattunk. A boltok polcairól és a webáruházakból máig nem tűnt el! Melyek a legjobbak? 

Hogyan válasszunk páragenerátort? Az 5 legjobb modellHogyan válasszunk páragenerátort? Az 5 legjobb modell

Lehet, hogy már találkoztak olyan vasalóval, amely egy stabil alaphoz volt rögzítve és nem értették, hogy milyen előnye lehet egy ilyen berendezésnek. Cikkünkből megtudhatják! 

Automata vagy kézi tejhabosító? A vélemények szerint a Tescoma, az Orava és a Sencor termékei a legjobbakAutomata vagy kézi tejhabosító? A vélemények szerint a Tescoma, az Orava és a Sencor termékei a legjobbak

A tajhabosító segít a kellemes állagú tejhab előállításában bármilyen kávéhoz. Milyen típusok léteznek és melyik lenne az Önök számára a legjobb?