A legjobb orrfűrészek - a tesztek és értékelések segítenek a választásban

Az orrfűrész minden ezermester számára hasznos lehet! Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezért a kínálat is egyre széleskörűbb! Ez az eszköz univerzális és több anyag vágására is alkalmas.

Orrfűrész fa és fém vágásához

Mai cikkünkből megtudhatják, hogy mire való az orrfűrész és miért olyan népszerű. Bemutatunk négy konkrét modellt, amelyek jól teljesítettek a tesztelések során és a vásárlóktól is pozitív értékelést kaptak.

Az orrfűrészekről röviden

Az orrfűrész a közelmúltban jelent meg és egyre nagyobb népszerűségnek kezd örvendeni a szakemberek és az ezermesterek körében is! Főként univerzális kihasználhatósága miatt került előtérbe, mivel különféle anyagok vágásához is használható - fa, műanyag, fém, acél és alumínium. Általánosan véve két csoportba oszthatjuk fel az orrfűrészeket: 

  • Elektromos orrfűrészek: Ahogy azt a kategória elnevezése is jelzi működésükhez elektromos áramra van szükség. 
  • Akkumulátoros orrfűrészek: Ez a típus akkumulátorral működik. A kisebb modellek kb. fél órán át képesek megszakítás nélkül vágni, míg a nagyobb modellek esetében az üzemidő akár egy óra is lehet!

Az orrfűrész formája fúrógépre emlékeztet, de a funkciót illetően a fűrészt helyettesíti. Sok érdekes funkcióval találkozhatunk, mint pl. az antivibrációs rendszer, az állítható fogantyú, átalakító - egykezes használatot tesz lehetővé, ami jól jön a nehezen hozzáférhető helyeken. 

Hogyan működnek?

Nézzük meg a működés technikai oldalát! Az orrfűrész egyenesvágású fűrésznek számít. A rezgés intenzitását az alapján kell beállítani, hogy milyen anyagot vágunk éppen. Sok esetben elővágásra is van lehetőségünk. Mi is az?

Fém vágása orrfűrésszel

Ez egy funkció vagyis működési beállítás. Ilyenkor az orrfűrész elipszisre hasonlító pályát ír le. E funkció használata növeli a teljesítményt, mivel az előre irányuló mozgás során a penge felemelkedik, tehát az anyag felett halad el, ami minimalizálja a berendezés melegedését. 

Telejsítmény és súly

Az orrfűrész különféle munkákhoz is megfelelő. Vághatunk vele deszkát, más anyagokat, de fák és bokrok igazításához is megfelelő. A könnyebb munka miatt ajánlott kisebb súlyú modellt választani. 

Nem fáradnak el olyan gyorsan a kezeik és hordozása is egyszerűbb - főleg az akkumulátoros orrfűrészek esetében. Ami a teljesítményt és fogyasztást illeti nincs szükség olyan magas értékekre, mint a nagyobb gépeknél. Otthoni munkához bőven elegendő az 500 W-os teljesítmény. Az igényesebb vásárlók akár 800 W-os orrfűrészt is vásárolhatnak!

A legjobb orrfűrészek

Összegyűjtöttük Önöknek azokat az orrfűrészeket, amelyek kiváló értékelést kaptak a vásárlóktól. Amennyiben nem tudnak teljesen kiigazodni az orrfűrészek kínálatában, akkor válasszanak az alábbi modellek közül és biztosan elégedettek lesznek!

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 03.09.2021
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

Agyagvakolat beltéren és kültéren: Saját kezűleg is elkészíthető! Agyagvakolat beltéren és kültéren: Saját kezűleg is elkészíthető!

Az agyag egy tradicionális építőanyag, amely manapság megint kezd népszerű lennni. Milyen előnyei vannak és hova illik az agyagvakolat? Mai cikkünkől minden fontosat megtudhatnak! 

A legjobb gyalugépeket a Gude, a Makita és a Scheppach gyártjaA legjobb gyalugépeket a Gude, a Makita és a Scheppach gyártja

A gyalugépek az asztalos műhelyek fontos részét képezik. Mióta a kézi és stacionárius szerszámok olcsóbbá váltak, azóta ezek az eszközök otthoni barkácsoláshoz is elérhetőek lettek.  

Mivel szigeteljük a házat? Tudjunk meg minél többet a különféle anyagokról! Mivel szigeteljük a házat? Tudjunk meg minél többet a különféle anyagokról!

Szigetelni szeretnék otthonukat? Akkor érdemes megtudni, hogy milyen lehetőségeik vannak! Nézzenek utána, hogy mi közül lehet válogatni!