A legjobb mobil klímák- értékelések, rangsor, hogyan válasszunk?

Leginkább a nyári hónapokban, mikor nagyon meleg van, akkor otthon és a munkahelyen is jól jön egy minőségi klíma. Amennyiben Önök is szeretnének vásárolni egyet, akkor olyan céget keressenek, mely első sorban klímák árusításával foglalkozik. 

Mobil klíma a nappaliban

Cikkünkből megtudhatják, mit érdemes tudni és mit nem szabad elfelejteni mobil klíma vásárlásánál. Válasszanak velünk!

A legjobb mobil klímák a tesztek alapján

A mobil klíma karakterisztikája 

A mobil klíma ideális választás olyan helyiségekbe, ahol nem használhatunk klasszikus klímát a rossz építés miatt, vagy olyan helyiségbe, mely nem a mi tulajdonunk. Nem kell szakember a beszereléséhez, nem kell átépíteni miatta semmmit és könnyű kezelni. 

A mobil klíma és a léghűtő közti különbség 

Sokan összekeverik a mobil klímát a léghűtővel. A legfőbb különbség köztük elég nyilvánvaló. A léghűtő nem vezeti ki a meleg levegőt a helyiségből, csak ventillátor segítségével áramoltatja azt, ill. a párásítónak köszönhetően elveiselhetőbbé teszi a hőmérsékletet. 

A mobil klíma nem léghűtő

Nem szükséges semmit átépíteni miatta, nem igényel speciális beszerelést, míg a mobil klíma alapevle teljeseen más - a meleg levegőt kivezeti a helyiségből. 

Különbség a klasszikus és a mobil klíma között

A klasszikus klíma installációja általában 5 órát vessz igénybe, esetenként még ennél is többet. A klímát az ablakkal szemben kellene elhelyezni. Szakemberre van szükség a beszereléshez, míg a mobil klíma beszerelésével bárki megbirkózik, aki akár csak egy kicsit is technikai típus. A mobil klímát bármelyik helyiségbe átvihetjük, ezzel ellentétben a klasszikus klímának stabil helye van. 

A mobil klíma szűrőit és a levegőt elvezető kiegészítőit rendszeresen, legfeljebb 24 hónap után ki kell cserélni! 

Hogyan válasszunk mobil klímát? Ezt a 7 paramétert figyeljék!

Teljesítmény

A legfontosabb technikai paraméter a mobil klíma vásárlásánál a teljesítmény. Annak érdekében, hogy a klíma ne kapcsoljon gyakran ki és be, ill. hogy ennek következtében ne legyen túlságosan nagy a fogyasztás, pontosan ismerni kell a helyiség méreteit. 

A mobil klíma telljesítménye

Ha a klíma teljesítménye túl alacsony, akkor mindig aktív állapotban lesz, így magas lesz a fogyasztás, de kicsi a hatás. 

Az ideális teljesítményt a helyiség területe alapján számoljuk ki. 10 m2-re 1kW hűtőteljesítmény szükséges. 

A teljesítménynél ezeket a faktorokat vegyék figyelembe: 

  • ha a helyiségbe erőteljesen süt a nap, akkor ajánlott 10%-kal nagyobb teljesítményű klímát választani
  • az ablakok felülete és típusa is fontos
  • az emberek száma a helyiségben is meghatározó
  • a helyiség szigetelését is figyelembe kell venni

Hűtőteljesítmény

Azon klímák esetében, melyek HEPA szűrővel vannak ellátva, érdemes figyelni a hűtőteljesítményt is. 

Ezt az alapján számítják ki, hogy mennyi idő alatt képes a helyiség levegőjét feldolgozni. Optimális esetben óránként legalább 2,5-ször feldolgozza a helyiségben található összes levegőt. 

Zajkibocsájtás

A klíma zajkibocsájtása a teljesítménytől függ. Minél nagyobb a teljesítmény, annál hangosabb lesz a berendezés. A mobil klímák esetében a zajkibocsájtás alacsonyabb, mint a centrális klímáknál. Már a gyártásnál gondolnak arra, hogy minél halkabb legyen, ezért használják az ún. inventort. 

Manapság már majdnem minden klíma el van látva inventorral. Ez biztosítja be azt, hogy a klíma kevesebbet fogyaszt, hatékonyabb és halkabb. Egyetlen hátránya, hogy drágább. Az inventor szabályozza a klíma teljesítményét a hőmérésklettől függően. 

Fűtőmotor

Ha a klíma fűtőmotorral is rendelkezik, az megduplázza kihasználhatóságát, mivel így nem csak hűtésre, de fűtésre is használható. 

A levegő szűrése

A modern klímák általában rendelkeznek szűrő funkcióval is, ami jó hatással van az egészségre. Megtisztítja a levegőt a portól és szennyeződésektől. A HEPA szűrő képes eltávolítani a füstöt, szmogot, baktériumokat, vírusokat, mikrobákat, ezzel csökkenti az egészségügyi problémák kialakulásának esélyét. 

Katalógusunkból ajánljuk

Párátlanítás

A klíma akár párátlanító funkcióval is rendelkezhet, aminek köszönhetően képes 40 – 60% közt tartani a levegő nedvességtartalmát. Ez főleg olyan embereknek segít, akik gyakran szenvednek allergiától. 

Szellőztetés

Akár az Ön klímája is rendelkezhet szellőztetés funkcióval. Főleg a szigetelt helyiségeknél előnyös, ahol a szellőztetés problémás lehet. Bebiztosítja a friss levegő áramlását és megelőzi az ún. beteg épület szindróma kialakulását. 

Miről ne feletkezzünk meg? 

Karbantartás - a renszeres karbantartás a mobil klíma esetében elengedhetetlen. Ha elhanyagoljuk, akkor növekedhet a zajkibocsájtása és a fogyasztása is. Fontos a rendszeres tisztítás és a szűrők cseréje. A kondenzátor cseréjével csökkentjük a penész és baktériumok jelenlétét.   

A meleg levegő kivezetése a mobil klímánál

Beszerelés - a levegő elvezetése nagyon fontos, de ahogy azt már említettük, egy kevés technikai adottsággal bárki elbánik beszerelésével. Nem kell hozzá szakember! A klímához jár a tömítés és a flexibilis cső, mely a levegő elvezetésére szolgál. A csövet egy nyitott ablakhoz, elszívóhoz vagy egy falban lévő lyukhoz is rögzíthetik. 

A mobil klíma tesztje és értékelése 

A klíma kiválasztása nem egyszerű feladat. Még ha a fentebb említett faktorokat figyelembe is veszik, a használatot olyan hatások is befolyásolhatják, melyekre nem is gondolnának! Ráadásul néhány adat sokszor nem is valós! Pl. a zajkibocsájtás értéke sok esetben magasabb, mint amit a gyártó állít. Ezért ajánljuk, hogy nézzék meg a tesztek eredményeit, az összehasonlításokat és a vásárlói véleményeket.

Mi is felállítottuk az idén nálunk kapható legjobb klímák sorrendjét. Ha bármi kérdésük van, nyugodtan tegyék fel a hozzászólásokban!

A legjobb mobil klímák a tesztek alapján

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 15.06.2019
A cikk értékelése:
(86.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Videó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával isVideó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával is

Amennyiben tudni szeretnék, hogy ki csenget az ajtónál anélkül, hogy ajtót kellene nyitniuk, akkor a videó kaputelefon a legjobb megoldás! Minden fontosat megtudhatnak róla cikkünkben....

A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek. A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek.

A vasaló kiválasztása nem egyszerű feladat! Könnyű vagy inkább nehéz legyen? Mennyi párára van szükség? Melyik vasalótalp a legjobb? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a fontos...

A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban! A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban!

Úgy döntöttek, hogy a minőséget választják és szeretnének egy gázgrillt vásárolni? Cikkünkből megtudhatják, hogy mire kell a választás során figyelni, ill. a legjobb gázgrilleket is...