A legjobb kézi maszírozók hátgerincre, nyakra, vállra és narancsbőr ellen

Ha kicsit kényeztetni szeretnék izmaikat és ízületeiket, nem kell rögtön masszőrhöz rohanni vagy masszázsfotelt vásárolni. Több tucat maszírozó közül válogathatnak, amelyek a nyirokrendszer működését is elősegítik, ill. a narancsbőr elleni küzdelemben is használhatóak. 

A legjobb maszírozófotel

Bemutatjuk Önöknek a 7 legkedveltebb maszírozót, melyek között biztosan megtalálják kedvencüket! 

Kedvelt maszírozók

A maszírozók típusai

Elektrostimulátor – ez egy olyan eszköz, amely elektromos impulzusokkal hat az izmokra. 2 típust különböztetünk meg - EMS, melyet általában sportolók használnak az izomerősítés kiegészítéseként. Aktiválja az izmokat, viszont nem terheli az ízületeket. Lényegében a passzív edzés egy formája, de nem helyettesíthetjük vele a valódi edzést! A TENS típus klinikailag bizonyított hatékonyságú elektrostimulációt alkalmaz az idegekre. 

Elektrostimuláció

Mozgásrendszeri panaszok esetén, fejfájáskor, menstuációs görcsök ellen és a vér könnyebb áramlásának érdekében használják. Ezt a módszert az orvosok is használják rehabilitációs kezelések során. Ez a maszírozó állhat magából a szerkezetből és elektródokból, melyek vezetékekkel vannak összekapcsolva. Létezik masszázs szalag formájában is, amelyet a hasra, lábra vagy karra kell erősíteni. 16 ezer forint körül lehet megvásárolni. 

Masszázsfotel  - ez egy összetett masszázs rendszer, amely a test minden részét kényezteti. Különféle funkciókkal is rendelkezhetnek, mint pl. a hőterápia. Ezek a fotelek sok esetben pótolhatják a professzionális masszőröket is, viszont nagyon nagy méretűek, így áruk gyakran a több százezer forintot is meghaladhatja. 

Lábmaszírozó - amely lábfürdő is egyben. Lényegében ez egy vízzel teli lavór, melyben mechanikus maszírozó görgők helyezkednek el. Persze a maszírozásban a buborékok is segítenek, ill. sok esetben a berendezés a vízmelegítésről is gondoskodik. Néhány modellnél a termoterápiát is kiélvezhetjük. 

Maszírozó lábakra

Néhány modellnél vannak extra funkciók is, amelyek még élvezetesebbé teszik a maszírozást. Ilyen pl. az aromaterápia is. Egy ilyen berendezést 10 ezer forintért vásárolhatnak meg. 

Masszázs betét - ezzel olcsón helyettesíthetjük a masszázsfotelt, hiszen annak töredékéért megvásárolható. Ezt az eszközt egy fotelben kell elhelyezni. Ezek a legjobbak a hát maszírozására. Mechanikus masszázsfejeket is tartalmaznak, melyek leginkább a hátgerincre fejtik ki hatásukat, de a nyaknak és a fenéknek is jót tesznek. Néhány modell egyéb funkciókkal is rendelkezik, mint pl. a hőterápia. Akár az autóban is használhatóak. Ennek ellenére a masszázsfotelek hatékonyságával nem vetekedhetnek! A legolcsóbbakat 15 ezer forintért vásárolhatják meg. 

Kézi maszírozók - ezek lehetnek akár klasszikus mechanikus görgők is, de szofisztikáltabb elektromos berendezések is. Ezekkel a test bármely részét maszírozhatjuk, ahová elér a kezünk (vagy a partnerünk keze). A mechanikus és a vibráció masszázson felül sokszor hőterápiára is használhatóak. A legolcsóbb modelleket 6000 forintért vásárolhatják meg. 

Kézi maszírozó

Nyirokmasszázs gép - Hullámmasszázsra (presszoterápiára) lett kifejlesztve. Felfújható részét a lábakra kell felhúzni. Ez az elektromos résszel van összeköttetésben. Az irányítópanelen kívül kompresszor is található benne, amely segítségével levegőt fújhatunk a lábakhoz, így nyomást gyakorolhatunk rájuk. A hullámmasszázs kitűnő a nyirokrendszer és az érrendszer kezelésére. Azt is lehetne mondani, hogy ez a leghatékonyabb masszázs módszer a narancsbőr ellen. A megduzzadt lábakon is segít, ill. a trombózist is megelőzhetjük vele. Ára 16 ezer forinttól kezdődik. 

TOP 7 legjobb maszírozó 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 14.08.2019
A cikk értékelése:
(90.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint. Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint.

Több kritérium és paraméter is létezik, amit figyelembe kell venni a főzőlap kiválasztásánál. Mindegyik ugyanannyira fontos! Mi segítünk Önöknek eligazodni, hogy a főzőlap kiválasztása...

Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest? Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest?

Igazi szenvedés a hó eltávolítása a járdáról? A megoldás a hómaró! Hogyan választhatják ki ezt a hasznos segítőt? Jobb az elektromos vagy a benzines? Mindent megtudhatnak cikkünkből! 

Hogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbakHogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbak

Dobják el a gereblyét és legyenek innovatívak! A lombszívó a megfelelő döntés! Nem csak megkönnyíti, de fel is gyorsítja a munkavégzés folyamatát! Milyen lombszívókat ismerünk? Elmondjuk...