A legjobb freestyle rollereknek jó az értékelésük, de nem éppen olcsók

A céltalan rollerezés a városban semmit nem jelent Önnek, hiszen adrenalinra, kihívásokra, élményekre vágyik? Akkor a freestyle roller pontosan azt nyújtja Önnek, amit szeretne! 

Freestyle rollerek fiúknak

Hogyan válasszunk és mire figyeljünk egy ilyen roller vásárlásánál? 

Freestyle rollerek kezdőknek

Egy amatőr freestyle roller segítségével elsajátíthatják a legalapvetőbb trükköket, mint bunnyhop, tailwhip, 180 és a barspin. Megtanulhatják, hogyan közlekedjenek a pályán, sima, egyenletes talajon. A stabil konstrukcióval rendelkező darabok sokat kibírnak, de magasabb helyekről ne ugorjanak velük! Ezeket a trükköket ráérik később is megtanulni! Ezek a rollerek 6 - 12 éves gyerekeknek készülnek, 40 kg-ig. 

Freestyle rollerek profiknak 

Ebben az esetben vásárolhatnak kész rollert, de akár külön is beszerezhetik a részeket és maguk rakhatják össze a megálmodott modellt. Amennyiben legalább egy kicsi elképzelésük van arról, hogy mit várnak el és mire képesek a rolleren, akkor ne féljenek akár nagyobb összeget is belefektetni! 

Freestyle rollerek profiknak

Egy drágább roller minőségi lesz, ill. szétszedhetik és kicserélhetik a részeit, esetleg új komponenseket is hozzáadhatnak. Még mielőtt megvásárolnák a rollert, érdeklődjenek a szaküzlet eladójától a roller kompatibilitásáról, az alkatrészek hozzáférhetőségéről. Hiszen könnyebben beszerzik itt a szükséges alkatrészeket, mint egy szupermarketben. 

A freestyle rollerek súlya 

A freestyle roller segítségével gyorsabban eljuthatnak egyik pontból a másikba, de ez miatt ne vásárolják meg! Különféle trükköket szeretnének rajta tanulni és a maximumot akarják kihozni belőle. Ezért sokkal jobb, ha ez a roller könnyű, alumínium ötvözetből készül. Jó, ha a kormány acélból van, így stabilan tartja a rollert. 

A freestyle rollerek kerekei 

Minél nagyobb a roller kereke, annál gyorsabban el tudnak vele jutni a kívánt helyre. Emellett a súlyra is figyeljenek! Amennyiben kedzőnek vásárolnak freestyle rollert, akkor a 100 mm-es kerekek is megfelelnek. Nem kell túlzásba esni már a kezdetekben! Ismerkedjenek inkább meg a rollerrel. Itt is érvényes a mondás - Lassan járj, tovább érsz! 

A freestyle rollerek kerekei

A nagyobb kerekek akkor előnyösek, ha már rendelkeznek valamilyen tapasztalattal a freestyle rollereket illetően. Amennyiben a legkisebb kerekekkel kezdenek, vegyék figyelembe azt is, hogy idővel biztosan ki akarják majd cserélni őket 115 vagy 125 mm-esekre. Erre emlékezzenek a roller kiválasztásánál is! A villának és a deszkának is kompatibilisnke kell lennie a nagyobb kerékkel. 

Keményebb kerekekkel gyorsabban tudnak menni, viszont nehezebben irányíthatóak. Tovább megőrzik jó állapotukat, viszont minden pici követ érezni fognak rollerozás közben. A gumi sokkal jobban ül az útra, alkalmazkodik az egyenetlenségekhez, de ez kissé lelassítja a rollert. A kerekek keménysége meghatározza a sebességet és a kényelmet is! 

Katalógusunkból ajánljuk

A kormány magassága és szélessége 

Álljon rá a rollerre! Amennyiben a kormány picivel a csípője felett van, az az ideális. A kezeket nem szabad kifeszíteni! Minél alacsonyabban van a kormány, annál könnyebben csinálnak majd trükköket, viszont nem tesz jót a hátgerincnek. A magasabb és szélesebb kormány stabilabb, ha nagyobb sebességgel haladnak. Ha csak a parkban szeretnék használni a rollert, akkor nyugodtan válasszanak keskeny kormányt. 

A kormány formája lehet: 

  • „Y“ – stabilabbak, nehezebbek
  • „T“ – könnyebbek, kezdők részére ideális 

Deszka a freestyle rollerre

A freestyle roller kiválasztásánál nagyon fontos szerepet játszik a deszka. A mérete a cipőmérettel függ össze. Az átló mérete hatással van a biztonságra, de a trükkök kivitelezésére is. 

Trükkök a freestyle rolleren

Az él nélküli doboz forma a freestylehoz ideális. Sok roller széle nagyon éles, ami nem kellemes ha trükköket szeretnének végrehajtani, főleg a kezdők esetében! A deszka hossza 45 - 58 cm, szélessége 10 - 13 cm körül mozog. 

Fék

A fék leginkább egy sárhányóra hasonlít a hátsó keréken. Csak lépjenek rá, majd a fék és kerék közti súrlódás megállítja a rollert. Természetesen lábbal is fékezhetnek, de nem tesz jót a cipőknek! 

Mit tehetnek meg a freestyle rollerrel? 

Ezzel a roller típussal különféle trükköket, ugrásokat csinálhatnak. A gyártók figyelembe veszik ezt a megterhelést, így agresszívabban is lehet kezelni ezeket a rollereket. Amennyiben tényleg a célnak megfelelően használják, akkor a roller nagyon nagy terhelésnek van kitéve. A rollerező súlya ugrásnál megsokszorozódik, de a minőségi rollereknek ez fel sem tűnik! 

Próbálják ki: 

  • ugrás több mint 20 cm-es magasságból 
  • csúszás akadályokon (beton, gránit, kő)
  • driftelés (hosszú fékezés)

Peg

Ezek olyan kiegészítők, melyek nélkül utcai trükköket nem csinálhatnak. Ezek olyan tartozékok, melyekre a különféle trükkök kivitelezése során léphetnek. A kerekek középső részére vannak erősítve. Sok méret és szín közül válogathatnak. Azon felül, hogy hasznosak, élénkebbé is teszik a rollert. 

A legjobb freestyle rollerek 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 07.05.2019
A cikk értékelése:
(91%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A legjobb futócipő? Értékelések, vélemények, hogyan válasszunk? A legjobb futócipő? Értékelések, vélemények, hogyan válasszunk?

Futni szeretnének? Ügyeljenek a megfelelő futócipő kiválasztására! Mai cikkünkből megtudhatják, mely faktorokak kell figyelembe venni a választás során. 

Csuklóra vagy bokára szerelhető lépésszámláló? Hogyan válasszuk ki a legjobbat? Csuklóra vagy bokára szerelhető lépésszámláló? Hogyan válasszuk ki a legjobbat?

Szinte biztosak benne, hogy megteszik az ajánlott napi 10 000 lépést? Amennyiben nincsenek róla teljes mértéken meggyőződve, akkor szerezzenek be egy lépésszámlálót! Mi segítünk...

Milyen túracipőt válasszunk? Magasszárút! Próbálják ki a Garmontot vagy a Mammutot Milyen túracipőt válasszunk? Magasszárút! Próbálják ki a Garmontot vagy a Mammutot

A hegyekbe készülnek, de a cipősszekrényben csak a sportcipők és a szandálok mosolyognak vissza Önökre? Segítünk, hogyan válasszák ki a megfelelő túracipőt!