A legjobb freestyle rollereknek jó az értékelésük, de nem éppen olcsók

A céltalan rollerezés a városban semmit nem jelent Önnek, hiszen adrenalinra, kihívásokra, élményekre vágyik? Akkor a freestyle roller pontosan azt nyújtja Önnek, amit szeretne! 

Freestyle rollerek fiúknak

Hogyan válasszunk és mire figyeljünk egy ilyen roller vásárlásánál? 

Kedvelt termékek


Freestyle rollerek kezdőknek

Egy amatőr freestyle roller segítségével elsajátíthatják a legalapvetőbb trükköket, mint bunnyhop, tailwhip, 180 és a barspin. Megtanulhatják, hogyan közlekedjenek a pályán, sima, egyenletes talajon. A stabil konstrukcióval rendelkező darabok sokat kibírnak, de magasabb helyekről ne ugorjanak velük! Ezeket a trükköket ráérik később is megtanulni! Ezek a rollerek 6 - 12 éves gyerekeknek készülnek, 40 kg-ig. 

Freestyle rollerek profiknak 

Ebben az esetben vásárolhatnak kész rollert, de akár külön is beszerezhetik a részeket és maguk rakhatják össze a megálmodott modellt. Amennyiben legalább egy kicsi elképzelésük van arról, hogy mit várnak el és mire képesek a rolleren, akkor ne féljenek akár nagyobb összeget is belefektetni! 

Freestyle rollerek profiknak

Egy drágább roller minőségi lesz, ill. szétszedhetik és kicserélhetik a részeit, esetleg új komponenseket is hozzáadhatnak. Még mielőtt megvásárolnák a rollert, érdeklődjenek a szaküzlet eladójától a roller kompatibilitásáról, az alkatrészek hozzáférhetőségéről. Hiszen könnyebben beszerzik itt a szükséges alkatrészeket, mint egy szupermarketben. 

A freestyle rollerek súlya 

A freestyle roller segítségével gyorsabban eljuthatnak egyik pontból a másikba, de ez miatt ne vásárolják meg! Különféle trükköket szeretnének rajta tanulni és a maximumot akarják kihozni belőle. Ezért sokkal jobb, ha ez a roller könnyű, alumínium ötvözetből készül. Jó, ha a kormány acélból van, így stabilan tartja a rollert. 

A freestyle rollerek kerekei 

Minél nagyobb a roller kereke, annál gyorsabban el tudnak vele jutni a kívánt helyre. Emellett a súlyra is figyeljenek! Amennyiben kedzőnek vásárolnak freestyle rollert, akkor a 100 mm-es kerekek is megfelelnek. Nem kell túlzásba esni már a kezdetekben! Ismerkedjenek inkább meg a rollerrel. Itt is érvényes a mondás - Lassan járj, tovább érsz! 

A freestyle rollerek kerekei

A nagyobb kerekek akkor előnyösek, ha már rendelkeznek valamilyen tapasztalattal a freestyle rollereket illetően. Amennyiben a legkisebb kerekekkel kezdenek, vegyék figyelembe azt is, hogy idővel biztosan ki akarják majd cserélni őket 115 vagy 125 mm-esekre. Erre emlékezzenek a roller kiválasztásánál is! A villának és a deszkának is kompatibilisnke kell lennie a nagyobb kerékkel. 

Keményebb kerekekkel gyorsabban tudnak menni, viszont nehezebben irányíthatóak. Tovább megőrzik jó állapotukat, viszont minden pici követ érezni fognak rollerozás közben. A gumi sokkal jobban ül az útra, alkalmazkodik az egyenetlenségekhez, de ez kissé lelassítja a rollert. A kerekek keménysége meghatározza a sebességet és a kényelmet is! 

Katalógusunkból ajánljuk

A kormány magassága és szélessége 

Álljon rá a rollerre! Amennyiben a kormány picivel a csípője felett van, az az ideális. A kezeket nem szabad kifeszíteni! Minél alacsonyabban van a kormány, annál könnyebben csinálnak majd trükköket, viszont nem tesz jót a hátgerincnek. A magasabb és szélesebb kormány stabilabb, ha nagyobb sebességgel haladnak. Ha csak a parkban szeretnék használni a rollert, akkor nyugodtan válasszanak keskeny kormányt. 

A kormány formája lehet: 

  • „Y“ – stabilabbak, nehezebbek
  • „T“ – könnyebbek, kezdők részére ideális 

Deszka a freestyle rollerre

A freestyle roller kiválasztásánál nagyon fontos szerepet játszik a deszka. A mérete a cipőmérettel függ össze. Az átló mérete hatással van a biztonságra, de a trükkök kivitelezésére is. 

Trükkök a freestyle rolleren

Az él nélküli doboz forma a freestylehoz ideális. Sok roller széle nagyon éles, ami nem kellemes ha trükköket szeretnének végrehajtani, főleg a kezdők esetében! A deszka hossza 45 - 58 cm, szélessége 10 - 13 cm körül mozog. 

Fék

A fék leginkább egy sárhányóra hasonlít a hátsó keréken. Csak lépjenek rá, majd a fék és kerék közti súrlódás megállítja a rollert. Természetesen lábbal is fékezhetnek, de nem tesz jót a cipőknek! 

Mit tehetnek meg a freestyle rollerrel? 

Ezzel a roller típussal különféle trükköket, ugrásokat csinálhatnak. A gyártók figyelembe veszik ezt a megterhelést, így agresszívabban is lehet kezelni ezeket a rollereket. Amennyiben tényleg a célnak megfelelően használják, akkor a roller nagyon nagy terhelésnek van kitéve. A rollerező súlya ugrásnál megsokszorozódik, de a minőségi rollereknek ez fel sem tűnik! 

Próbálják ki: 

  • ugrás több mint 20 cm-es magasságból 
  • csúszás akadályokon (beton, gránit, kő)
  • driftelés (hosszú fékezés)

Peg

Ezek olyan kiegészítők, melyek nélkül utcai trükköket nem csinálhatnak. Ezek olyan tartozékok, melyekre a különféle trükkök kivitelezése során léphetnek. A kerekek középső részére vannak erősítve. Sok méret és szín közül válogathatnak. Azon felül, hogy hasznosak, élénkebbé is teszik a rollert. 

Kedvelt termékek

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 07.05.2019
Posledná aktualizácia:
A cikk értékelése:
(90.8%)

További cikkek a kategóriában:

A legjobb első és hátsó lámpa kerékpárhoz? USB-n keresztül újratölthető, 1000 lumen, lézerrel és irányjelzőkkelA legjobb első és hátsó lámpa kerékpárhoz? USB-n keresztül újratölthető, 1000 lumen, lézerrel és irányjelzőkkel

A hatályos jogszabályok szerint a kerékpáros a közúti közlekedés része, és köteles első és hátsó lámpával rendelkeznie. Megmutatjuk, hogyan válassza ki a megfelelő világítást.

Melyek a merino termoruházat előnyei sportolás közben? A gyapjú hideg időjáráshoz és motorozáshoz is alkalmasMelyek a merino termoruházat előnyei sportolás közben? A gyapjú hideg időjáráshoz és motorozáshoz is alkalmas

A téli termoruházat minden sportoló felszerelésének elengedhetetlen része. Fenntartja az állandó testhőmérsékletet, és elvezeti az izzadságot a bőrről. Miért válassza a merinógyapjú...

Fitneszlabda az irodába, terhes nőknek és edzéshez. Válassza ki a méretet a testmagasságtól függőenFitneszlabda az irodába, terhes nőknek és edzéshez. Válassza ki a méretet a testmagasságtól függően

A fitneszlabda egy sokoldalú eszköz - használhatja az irodában üléshez, de otthoni edzéshez is. Gyermekek és felnőttek egyaránt értékelni fogják, ill. terhes nők számára is megfelelő....