Nagyon divatos a kapucnis baba törölköző! Bambusz vagy frottír?

A gyermek fürdetése egy olyan rituálé, amely során a szülő és a gyermek is ellazulhat. Ez után persze egy törölközőbe kell bugyolálni a csöppséget, hogy meg ne fázzon! Nagyon népszerűek a kapucnis törölközők, amelyek puhák, kellemesen melegek és a fejet is védik a hideg ellen. 

A legjobb kapucnis törölköző babáknak

Ön tudja, hogyan lehet kiválasztani a legminőségibbet, amely kellemes tapintású?

Kedvelt törölközők gyerekeknek

Hogyan válasszunk törölközőt a gyerekeknek?

Akár boltokban és internetes áruházakban is megvásárolható. Amennyiben úgy döntöttek, hogy otthonuk kényelméből szertenének egy törölközőt rendelni, akkor több dolgot is figyelembe kell venni. A legfonotsabb az anyag, a méret, a szín, a minta és a gyermekeknek szánt törölköző esetében a kapucni is! A törölközőnek puhának, szellősnek és jó nedvszívó képességűnek kell lennie. Kapucnis törölközőt több kivitelezésben is vásárolhatnak. A leggyakoribb anyagok közé tartozik a pamut, a bambusz, a flanel és a frottír. 

A babák számára gyártott törölközők mérete általában 80x80cm-nél kezdődik. Átlagosan 90-100 x 100 cm-esek. Törölközőt szeretnének vásárolni gyermeküknek? A nagyobb méretűekkel könnyebben be tudják takarni! A törölköző gramázsa 300-tól 900 g/m2-ig terjed. A kisebb gramázsúak vékonyabbak, a nagyobb gramázsúak pegid nehezebbek, de jobb a nedvszívó képességük. Ebből adódóan lessabban száradnak! A 400-600 gramázsú törölközők nem túl vastagok, de puhák és gyorsan száradnak. 

Katalógusunkból ajánljuk

Pamut törölköző gyerekeknek

A pamut a leggyakrabban használt anyag és nem csak a törölközők, de a gyermekruházat esetében is. Ennek oka a szellősség, a lágyság, a puhaság és a jó nedvszívó képesség. A pamut ellenálló, hosszú az élettartama és magas hőmérsékleten is lehet mosni. Kisebb hátránya, hogy könnyen gyűrődik és szöszösödik. 

Minőségi frottír törölközők

A pamut anyagot gyakran kombinálják bambusszal. Ez a kombináció is nagyon jó nedvszívó képességgel rendelkezik és kényelmesen érezheti benne magát a gyermek. Az igényesebb anyukáknak az egyiptomi pamutot ajánljuk. Ez az anyag szellős, puha, jó nedvszívó képességű és ráadásul luxus hatású is! 

Bambusz törölközők gyerekeknek

A bambusz nem csak puha és kellemes érintésű, de természeténél fogva ellenáll a baktériumoknak, atkáknak és a penésznek is! A bambusz 4x jobb nedvszívó képességgel rendelkezik, mint a pamut. Ezen kívül allergiások számára is megfelelő és érzékeny bőrhöz is ezt ajánlják! 

Bambusz törölközők gyerekeknek

Antibakteriális és antiallergén tulajdonságai miatt nagyon jó döntés gyerekeknek. A bambusz egy hűs anyag, amely hosszú élettartamú és selymes a tapintása. Puhább, jobb nedvszívóképességű és lágyabb, mint a pamut törölközők. 

Frottír és flanel törölközők

A kapucnis törölköző kiválasztásakor frotír törölközőkkel is találkozhatnak. Ez az anyag pamutszálakból készül, ezért nagyon könnyen felmelegszik és magába szívja a nedvességet. Ebben az esetben érvényes, hogy minél nagyobb gramázs, annál jobban megtartja a meleget és beszívja a nedvességet. A flanel a pamut egyik kezelt változata, amely egyszínű és mintás is lehet. Az anyagtól függ az ár. A legolcsóbb törölközők pamutból készülnek, de lehet szó akár frottír vagy flanel kivitelezésről is! 

A gyerek törölközők tisztítása

Ahogy minden ruhadarab esetében, amit gyermeküknek vásárolnak, úgy a törölközőknél is fontos, hogy első használat előtt ki legyenek mosva! A megfelelő nedvszívó képességet a törölköző az ötödik mosás után éri el. Az első mosás során inkább mosógélt ajánlott használni, mivel könnyebben feloldódik és nem ragad meg a szálak között. Olyat kell választani, ami gyermekeknek is biztonságos. A színek megőrzése érdekében adjanak a mosáshoz egy kis ecetet is! 

Minőségi törölközők gyerekeknek

Mosáskor ügyeljenek arra, hogy feleslegesen ne tömjék tele a mosógép dobját! Az öblítő használata sem ajánlott! Ha mindenképpen ragaszkodnak hozzá, akkor egy nagyon lágy, gyermekeknek is megfelelő öblítőt válasszanak! A szálak ezt az anyagot azonban magukba szívhatják, ami miatt a törölköző veszíthet puhaságából. 

Mosás után a törölközőt megfelelően ki kell szárítani. A legjobb szárítóban. Ne tegyék a törölközőt radiátorra vagy más fűtőtestre, mert a forróság miatt a szálak megtörnek, az anyag veszít nedvszívó képességéből és nem lesz ugyanolyan puha sem! A törölközőket vasalni sem kell, mert az is rossz hatással lenne a nedvszívó képességükre! 

Milyen lehetőségeink vannak? 

A gyerekek számára a törölköző kiválasztásakor valószínűleg a mintázat a legfontosabb. Rengeteg dizájnnal és kivitelezéssel találkozhatunk. A gyerekek a mintás törölközőket részesítik előnyben. Kedvelik a törpös, a Hello Kittys vagy más mesefigurával díszített dolgokat. Fontos, hogy a minőségre is figyeljünk, mivel csak akkor lesznek tartósak a színek és lesz jó a nedvszívó képesség. A legkedveltebbek a kapucnis gyerek törölközők. 

Minőségi törölközők babáknak

A kapucnis törölköző a klasszikus fürdőköpenyekhez hasonlít. A fejen keresztül kell belebújni és kapucnival rendelkezik. A gyerekek kényelmesen érzik magukat benne és kint a napsütés ellen is óvja őket. A gyerekek kedvelik a színes dolgokat. Ez ebben az esetben is érvényes! Legyen szó tűzoltókról, békákról, hercegnőkről, mackókról, bárányokról, gyermekük tetszését biztosan elnyerik ezek a mesés minták! 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 16.06.2021
A cikk értékelése:
(92.4%)

További cikkek a kategóriában:

A Shnuggle babakád értékelései kiválóak. Próbálják ki Önök is!A Shnuggle babakád értékelései kiválóak. Próbálják ki Önök is!

Az anyukák mindig a legjobbat szeretnék gyermeküknek. Ez a fürdetésnél sincs másképp! Bemutatjuk Önöknek a Shnuggle babakádat a biztonságos és kényelmes babafürdetéshez!

Bili gyerekeknek: válasszák ki a legjobbat!Bili gyerekeknek: válasszák ki a legjobbat!

A pelusról való leszokás a gyermek és a szülő számára is stresszes lehet, ezért minél kellemesebbé kell tenni! Vásároljanak zenélő bilit! 

Szoptatós párna? Az anyukák sokat dicsérik! Szoptatós párna? Az anyukák sokat dicsérik!

A szoptatós párna megkönnyíti az anyukák és a gyermekek életét is! Önök tudják, hogy mire kell figyelni választáskor és mit várhatunk ettől a kiegészítőtől?