Melyik a legjobb pihenőszék babáknak? A vélemyének a rezgő, az állítható háttámlájú és a zenélő pihenőszékeket dicsérik

A ringató és a pihenőszék is azok közé a kiegészítők közé tartozik, amely sok időt takaríthat meg az anyukának. Ha nehezen tudják összeegyeztetni a háztartás vezetését és a gyermekről való gondoskodást, akkor gondolkozzanak el egy pihenőszék vásárlásán a babának! 

Ringató babáknak

Hiszen ez nem egy olyan felesleges dolog, amit megvásárolnak és utána nem lesz kihasználva, csak a sarokban fog heverni! 

Kedvelt pihenőszékek a legkisebbeknek

A pihenőszékeket két apalvető kategóriába sorolhatjuk - klasszikus és állítható háttámlájú. Ez után a tulajdonságaik alpján felosztjuk őket, ringatókra, rezgő vagy zenélő pihenőszékekre, ill. olyanok is vannak, amelyekhez játékok is tartoznak. Néhány modell esetében kikapcsolás időzítővel is találkozhatunk! 

Kedvelt pihenőszék típusok

Klasszikus pihenőszékek

A pihenőszékek ezen típusa fém konstrukcióval rendelkezik, ill. mosható anyaggal van fedve. Születéstől kezdve használható, egészen addig, amíg a baba nem éri el a 10 kg-t. Ezek a pihenőszékek biztonsági övvel is el vanak látva, általában merevített a háttámlájuk, amely a legtöbb esetben állítható és rögzíteni is lehet őket. 

Pihenőszék fém konstrukcióval

Az állítható háttámlával rendelkező pihenőszék a baba és a mama számára is nagyon praktikus. Általában, ha a kicsi kezd nyűgös lenni, elég más szögben megdönteni a pihenőszéket úgy, hogy lássa a környezetét és már meg is nyugszik. 

Pihenőszékek állítható háttámlával

Ezen pihenőszékek esetében állítani lehet a háttámlát, így ülő vagy fekvő pozícióba is helyezhetjük gyermekünket. Ezek a pihenőszékek is biztonsági övvel vannak ellátva és el lehet belőlük távolítani a bélést. Az állítható háttámlájú pihenőszékeket tehát bölcsőként vagy fotelként is használhatjuk. 

Ringató vagy járóka?

Mivel a ringatók olyan gyerekeknek készülnek, akik még nem tudnak járni, így a legkisebbeknek sokkal jobban megfelelnek, mint a járóka. A járókából ugyan nem tudnak kiszabadulni, de fenn áll a veszélye, hogy hamar elkezdenek unatkozni. A járóka nem túl kényelmes és a gyermeknek nincs sok lehetősége benne a szórakozásra. 

A legjobb ringató gyerekeknek

A ringatók kintre és bentre is megfelelőek. Ezek a berendezések akár távirányítóval is irányíthatóak, amely maximális kényelmet biztosít a szülők és a gyermek számára is. Beállíthatjuk a ringás intenzitását és néhány esetben nyugtató hatású hangokat is lejátszhatunk, amivel rengeteg időt spórolhatunk meg. A biztonsági heveder magától értetődő! A legtöbb ringatót be lehet állítani olyan pozícióba, amely a babának a legmegfelelőbb. Olyan anyaggal van bevonva, amely támogatja a gerinc megfelelő fejlődését. A ringatók használata általában 10 kg-ig ajánlott. 

A rezgő pihenőszék is jó megoldás lehet. A finom rezgés és a kellemes dallamok garantálják, hogy a gyermek kényelmesen fogja magát érezni a pihenőszékben. Amennyiben azt szeretnék, hogy a pihenőszék hosszabb ideig az életük része legyen, akkor válasszanak rezgő pihenőszéket, mivel ezeket akár 18 kg-ig is lehet használni! Mivel már születéstől kezdve lehet használni, így pár éven keresztül szórakozhat majd benne a gyermek, amikor nem tudnak teljesen rá figyelni! 

Pihenőszék állítható háttámlával és játékokkal

A zenélő pihenőszék is megfelelő választás lehet. A zene megnyugtatja a felzaklatott babát, de akár el is altatja, ha szükséges. Választhatnak pl. egy állítható háttámlájú pihenőszéket, amely a kellemes melódiák segítségével pillanatok alatt megnyugtatja a babát. Nem minden pihenőszék van ellátva a zenélés funkciójával, de a legtöbbjükhöz tartoznak játékok, amelyek a gyermek finommotorikai képességeit fejlesztik. Az ilyen kiegészítők nagyon fontosak a gyermek fejlődése miatt, ráadásul szórakoztatóak is számukra. 

Amennyiben fontolgatják a pihenőszék vásárlását, akkor akár egy 3 az 1-ben pihenőszéket is választhatnak. Ez a típus állítható háttámlájú, zenélő, ill. a nyugtató ringatózás bebiztosítja a baba zavartalan alvását. 

Mire figyeljük a pihenőszék kiválasztásakor? 

Több olyan fontos kritérium is van, amit figyelembe kell venni a pihenőszék kiválasztásakor. Tisztázni kell, hogy milyen elképzeléseik vannak és csak ez után kell foglalkozni a teherbírással, a zenélés funkcióval, a rezgéssel, a gyártóval és az árral. 

A pihenőszék teherbírása

A manuálisan ringatható pihenőszékek teherbírása általában 9 - 18 kg. Az automatikusan ringató pihenőszékek teherbírása ezzel ellentétben mindössze 11 kg. A nagyobb teherbírásúakat természetesen hosszabb ideig lehet használni. Kezdetben hintaként szolgálnak, később kis fotelként. Fontolják meg, mire szeretnék a pihenőszéket használni és mennyi ideig lesz rá szükségük. 

A pihenőszék funkciói

A babák számára leginkább két funkció fontos - a zenélés és a rezgés. Ezek megnyugtatják őket, a rezgés pedig akár a fájó pocakon is segíthet! Néhány automatikusan ringó pihenőágy esetében a ringás intenzitását, ill. idejét is be tudják állítani, amiért Önök és a baba is hálás lesz! 

Állítható háttámlájú ringató

Vegyék figyelembe a különböző játékokat is, amelyek fejlesztik a baba motorikáját, ill. a színeket, amelyek fejleszthetik a kreativitást. 

Pihenőszék gyártók 

A megbízható gyártó garancia a minőségre és a biztonságra. A Bright Star gyártó technológiája halk hintázást és hosszú üzemidőt biztosít. A Tiny Love és a Fisher Price gyártóktól multifunkciós pihenőágyakat vásárolhatunk. A Fisher Price regző pihenőágy biztosan elnyeri a baba tetszését! A Chicco, a Britton, az Ingenuity és a Caretero is foglalkozik pihenőszékek gyártásával. Amint látják, elég sok gyártó létezik. Mindegyik más funkciókkal, más színekben és kivitelezésben kínálja termékeit. 

Ami az árat illeti, általában 10 ezer forint alatt nem találunk pihenőszéket, de sok múlik a funkciókon és a gyártón, így az ár akár 50 ezer forint is lehet. 

Bőséges pihenőszék kínálat a legkisebbek számára

A pihenőszék karbantartása

A pihenőszékek általában fémből és műanyagból készülnek, így könnyen karbantarthatóak. Elég őket letörölni egy nedves ronggyal, esetleg leöblíteni folyóvíz alatt és máris tiszták! A fából készült pihenőszékek karbantartása már valamivel igényesebb feladat - segíthet egy a fa tisztítására szolgáló tisztítószer. A gyártók általában a szülőkre is gondolnak, ezért a pihenőszékek legtöbbször könnyűek, hogy egyszerűen áthelyezhetőek legyenek, össze lehessen őket csukni és eltenni a szekrénybe vagy az ágy alá. 

Minőségi pihenőszék a babának

Ugyan a pihenőszék hevedert is tartalmaz, mégsem kellene a gyermeket sokáig felügyelet nélkül hagyni benne! A pihenőszék teherbírását nem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel azzal veszélyeztetnék gyermekük testi épségét, ill. a termék is károsodhatna. A fő szabály, hogy az a legjobb pihenőszék, amely a babának a legmegfelelőbb, legbiztonságosabb és legkényelmesebb! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 28.11.2019
A cikk értékelése:
(91.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hordozható kiságyat keresnek? Nézzék meg a lehetőségeket és az árat! Hordozható kiságyat keresnek? Nézzék meg a lehetőségeket és az árat!

A hordozható kiságyak biztonságosak, praktikusak, sokoldalúan kihasználhatóak, nem foglalnak sok helyet és kellemes pihenést biztosítanak a gyermeknek. Önnek is van már otthon? 

Lego - építőkocka fiúknak, lányoknak és felnőtteknek!Lego - építőkocka fiúknak, lányoknak és felnőtteknek!

Különlegességéről nagy múltja és jelenkori népszerűsége is tanúskodik. A Lego építőkockákat az egész világon imádják a gyerekek és a felnőttek is! 

A legjobb asztali társasjátékok gyerekeknek. Ön tud dönteni? A legjobb asztali társasjátékok gyerekeknek. Ön tud dönteni?

A mai világban egyre többen megfeletkeznek a társasjátékokról, pedig nagyon jó szórakozás a gyerekeknek és nem egyszer a felnőttek is bekapcsolódhatnak. Önök ismerik a legjobb...