A Microlife a legjobb érintésmentes lázmérő a testhőmérséklet meghatározására

A megemelkedett testhőmérséklet az egyik első jele annak, hogy szervezetünk éppen valamilyen betegséggel harcol. Mivel a lázmérő segít meghatározni, hogy valaki beteg vagy egészséges, ezért minden háztartásban kell lennie! 

Érintésmentes lázmérő a testhőmérséklet mérésére

Segítségével pár perc vagy akár pár másodperc leforgása alatt is megtudhatják, hogy elkerülhetik-e az orvosi látogatást vagy éppen ellenkezőleg, sürgősségi ellátásra van szükségük. 

A lázmérők típusai

  • Higanyos – Régebben a testhőmérséklet mérésére higanyszálas hőmérőt használtak, mely esetében a higany jelezte a testhőmérsékletet. Ezek az üvegből készült lázmérők nem voltak teljesen biztonságosak, mivel a higany mérgező és törés esetén fennállt a mérgezés veszélye. Ettől eltekintve a higanyos lázmérő egészen pontos mérést végez, de viszonylag hosszú ideig, kb. 5 percig is eltart.
  • Digitális lázmérő – A higanyos lázmérő helyét lassacskán a digitális lázmérő vette át, amellyel szintén a hónaljban, a szájban vagy a végbélben mérhető meg a testhőmérséklet. A két típus pontossága lényegében azonos, de a digitális lázmérő sokkal gyorsabb, hiszen általában kevesebb, mint 1 perc alatt végez a méréssel. 
  • Digitális érintésmentes lázmérő – az elektronika és az érzékelők fejlődésének köszönhetően az érintésmentes lázmérők elég pontossá váltak otthoni használathoz is. Kb. 5 másodperc alatt mérhető meg vele a testhőmérséklet és a fő szabályok betartásával az eredmény is pontos lesz. 

Az érintésmentes lázmérők alapelve

A digitális érintésmentes lázmérők a testből áradó infravörös sugárzást érzékelik. Ez a mérés általában úgy történik, hogy a készüléket a homloktól vagy a fültől pár centiméterre tartjuk. Mivel az itt mért hőmérséklet eltér a hónalj hőmérsékletétől, ezért a berendezés egy algoritmus segítségével a kapott értéket átalakítja, hogy a hónaljban digitális lázmérővel mért értéknek feleljen meg. Ennek ellenére mindig informálják az orvost arról, hogy a test melyik részén és milyen lázmérővel mérték a testhőmérsékletet. 

A baba testhőmérsékletének mérése érintésmentes lázmérővel

Az érintésmentes lázmérő valóban gyorsan, 3 - 5 másodperc alatt mér. Fontos azonban, hogy megtanuljuk a helyes használatát és 100%-osan betartsuk a gyártó utasításait. Ellenkező esetben a mérés pontatlan lesz! A gyártók legtöbbször három mérés elvégzését javasolják egymás után. Ezekből kellene átlagot számolni. Mivel a lázmérő egyáltalán nem érintkezik a test felületével, ezért használata higiénikus és egyszerű. Akár egy alvó gyermek testhőmérsékletét is könnyen megmérhetjük vele! 

Gondoljanak arra is, hogy a homlokon mért hőmérsékletet több faktor is befolyásolhatja - izzadtság, makeup, bőrirritáció, fizikai erőfeszítés.

Az érintésmentes lázmérő funkciói

A lázmérésen kívül az érintésmentes hőmérő egyéb fontos funkciókkal is el van látvaA legtöbb modell nagy kijelzővel rendelkezik, amelyről az idősebbek is könnyen le tudják olvasni az adatokat. Sok kijelző háttérvilágítással is el van látva, így éjjel sem kell felkapcsolni a villanyt lázméréshez! 

Az étel hőmérsékletének meghatározása érintésmentes hőmérővel

A legtöbb érintésmentes lázmérő 20 - 30 mérésnyi adatot képes tárolni. Ennek köszönhetően egyszerűen meggyőződhetnek róla, hogy a betegség javul vagy rosszabbodik. Egyes érintésmentes hőmérők a szobahőmérsékletet és egyéb tárgyak hőmérsékletét is meg tudják mérni. 

Hasznos lehet a mérés befelyezését indikáló hangjelzés. Ez lehetővé teszi, hogy saját testhőmérsékletüket is meg tudják mérni. Alvó gyermek esetében ez a funkció inkább hátrányt jelent, tehát a legtöbb modell esetében a hangjelzést ki lehet kapcsolni. 

Milyen érintésmentes hőmérőt válasszunk és milyen árban?

Minden lázmérő egy egészségügyi segédeszköz, ezért vásárlás előtt fonots meggyőződni róla, hogy az adott modell klinikailag tesztelt. Érdemes az ismertebb gyártók termékei közül válogatni - pl. Microlife, Omron, stb. 

Ami az árat illeti a legegyszerűbb érintésmentes lázmérők 7 ezer forinttól kezdődnek, a jobb minőségűek ára 14 ezer forint körül van, míg a professzionális használatra gyártott érintésmentes lázmérők ára 23 ezer forintnál kezdődik. 

Az 5 legkedveltebb érintésmentes lázmérő

A vásárlói tapasztalatok és értékelések alapján kiválasztottuk Önöknek az 5 legkedveltebb érintésmentes lázmérőt. Tekintsék meg paramétereiket és leírásukat, melyek alapján ki tudják választani az Önöknek leginkább megfelelő modellt! 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 02.10.2020
A cikk értékelése:
(92.8%)

További cikkek a kategóriában:

A legjobb varrógép kezdőknek és haladóknak. A legjobb varrógép kezdőknek és haladóknak.

A legjobb power bankok 20 000 mAh kapacitásúak. Olcsók és jó véleményeket találhatunk róluk! A legjobb power bankok 20 000 mAh kapacitásúak. Olcsók és jó véleményeket találhatunk róluk!

Ha Önök is kerültek már kellemetlen helyzetbe egy lemerült telefon, tablet, notebook vagy vezeték nélküli fülhallgató miatt, akkor itt a megoldás! Sokak el sem indulnak nélküle egy...

 A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban

Irigykednek azokra, akik elektromos rollerrel közlekednek a városban és azon elmélkednek, vajon mennyi időt spórolhatnak vele? Vásároljanak egy olyan rollert, amely a leginkább tetszik...