A legjobb akkus fúró-csavarozók. A vélemények segítenek választani!

Az akkus fúró-csavarozó nagyon hasznos eszköz, amely segít az apró munkák elvégzésében. Sokszor megeseik, hogy be kell húzni egy csavart, esetleg ki kell lazítani vagy lyukat kell fúrni. Az akkus berendezések a legpraktikusabbak! 

A legjobb akkumulátoros fúró

Az akkumulátoros fúró és csavarozó olyan feladatokat végez el, amelyek minden háztartásban fontosak! Hogyan válasszanak? 

Tegyék egyszerűbbé az otthoni munkálatokat! 

Végre fel szeretnék csavarozni a könyvespolcot? Már egy hónapja próbálják összerakni a konyhaszekrényt? A kép az asztalon pihen, amikor a falon lenne a helye? Akkor a problémájukra az akkus fúró-csavarozó jelenti a megoldást! A piacon több gyártót és modellt is találhatnak, amelyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Cikkünkben tippeket és tanácsokat olvashatnak, melyekből meghatározhatják a fontos paramétereket.

Kedvelt akkus fúrók és csavarozók

Hogyan választhatnak megfelelően? 

Az akkus csavarhúzót vagy fúrót főként a vásárló igényei alapján kell kiválasztani. Eppen ezért részletesen át kell gondolni, hogy milyen célra szeretnénk használni és csak ez után fordítsuk figyelmünket a konkrét paraméterekre. Az akkumulátor kapacitását, feszültségét, az ütvefúrás funkcióját és sok egyéb funkciót és tartozékot kell figyelembe venni, amelyek segítenek a legjobb modell kiválasztásában. 

Az akkumulátor típusa és mennyisége

Az akkumulátor típus alapján három akkus fúró-csavarozót különböztethetünk meg: 

    • NiCd akkumulátor - nagyon jó teljesítményű energiaforrás, de a fúrók és csavarhúzók esetében csak ritkán használják súlya és mérete miatt. Ráadásul, ha sok ideig nem használjuk, akkor kapacitása csökken.
    • NiMh akkumulátor - ez egy öregebb típus, de nagy a kapacitása és hosszú ideig használható. Olcsóbb, de élettartam szempontjából nem a legjobb választás. 
    • Li-Ion akkumulátor - a leggyakrabban használt típus, a legmodernebb energiaforrás. Megfelelő a teljesítménye, kitartóan használható és hosszú az élettartama is! Amikor nem használjuk, akkor sem veszít kapacitásából. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Li-Ion a legjobb akkumulátor típus. 

Vásárláskor azt is vegyék figyelembe, hogy hány akkumulátor van a fúró-csavarozóhoz. Megszokott, hogy a berendezés legalább két akkumulátorral van ellátva. Amikor az egyik lemerül, akkor feltehetik tölteni és használhatják a másikat. 

Az akkumulátor feszültsége és kapacitása

Amennyiben csak alkalmanként szeretnék használni a fúró-csavarozót pl. bútorok összerakásához, polcok felrakásához, kép feltevéséhez, akkor nincs szükségük nagy kapacitású akkumulátorra sem! A megszokott kapacitás az 1 200 mAh. Hobbi fúró-csavarozók esetében 600 mAh-s kapacitású modellel is találkozhatnak. A nagyobb teljesítményű típusoknál a 2 000 - 2 600 mAh is gyakori. 

A legjobb akkus csavarhúzó

Ami a feszültésget illeti ezt a paramétert sem szabad alábecsülni! A nagyobb feszültésg nagyobb teljesítményt eredményez. Általános ház körüli munkákhoz elegendő a 12 - 12,4 V. Amennyiben több mindenre szeretnék a berendezést használni, akkor a 18 - 20 V-os modellek között keresgéljenek. 

Forgatónyomaték

A forgatńyomaték az a paraméter, amely közvetett módon meghatározza a motor és a fúrógép teljesítményét. Fontos szerepet tölt be a feszültség és a kapacitás! A magasabb feszültség nagyobb maximális forgatónyomatékhoz vezet. Ezt Nm-ben (Newtonméterben) határozzák meg. Ha a forgatónyomaték értéke magas, akkor a fúrás és csavarozás is hatékonyabb. 40 - 60 Nm nyomatékkal rendelkező berendezések vásárlását ajánljuk. 

A motor típusa

A szénmotor a legmegszokottabb, amely nagy teljesítményű, de maga a szén idővel elhasználódik és a berendezés élettartama lecsökken. Az otthoni, klasszikus munkákhoz azonban tökéletes választás! Modernnek számítanak a digitális (szénmentes) motrok, melyek ellenállóbbak és kevésbé hevülnek fel. 

Minőségi akkus fúrógép

Ugyan drágábbak, mint a klasszikus villanymotoros berendezések, de idővel a befektetés megtérül. Elkerülhetik a széncserét, ami a klasszikus villanymotor esetében elhanyagolhatatlan. Kevesebb energiát is fogyasztanak, ill. kevésbé terhelik meg az akkumulátor kapacitását. 

A legjobb akkus fúrók és csavarhúzók a vélemények és tesztek alapján

A vásárlók véleményei és tapasztalatai alapján kiválasztottuk Önöknek a jelenleg megvásárolható legjobb akkus fúró-csavarozókat. 

Több sebesség és az ütés

Az egy sebességes csavarhúzókat egyre kevesebben keresik, bár még mindig van, ahol fel lehet őket használni. Mi inkább a két sebességes akkus fúrót ajánljuk és ennek több oka is van. Az egy sebességes berendezések csak csavarozni képesek, fúrni nem, ráadásul nem elég magas a fordulatszámuk. 

A keményebb anyagokkal sem tudnak megbirkózni. Amennyiben téglába, keményebb panelbe szeretnének fúrni, akkor a két sebességes fúró elengedhetetlen. Az ütés funkciója sem hiányozhat! Hatékonyabbá és sokkal egyszerűbbé teszi a munkát. 

Funkciók és tartozékok

A tároló táska sok esetben hasznos kiegészítő. Megkönnyíti a berendezéssel történő manipulációt. A drágább modellek esetében általában különféle tartozékok, csavarok és fúróhegyek is járnak a berendezéshez, melyeket különböző anyagokhoz használhatunk. 

Akkumulátoros csavarhúzó

A LED világítás is nagyon érdekes és hasznos, hiszen munka közben megvilágítja a nehezen látható részeket. A gyorstokmány is praktikus. Lehetővé teszi a fúróhegyek gyors cseréjét. Az övre kapcsolható pánt is nagy előny lehet. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a fogantyú ergonomikus kialakítása és a berendezés súlya mind befolyásolják a munkavégzés kényelmességét. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 01.04.2020
A cikk értékelése:
(87.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Fejszék, kések, ásók, gereblyék és egyéb szerszámok a Fiskarstól. Valóban minőségiek?Fejszék, kések, ásók, gereblyék és egyéb szerszámok a Fiskarstól. Valóban minőségiek?

Manapság az egyik legkedveltebb márka a piacon. Fejszék, lapátok, ásók, gereblyék, kések gallyakra és sok egyéb szerszám, amely jól jön a háztartásban és a kerti munka során is. 

Makita, Metabo vagy Extol fúrógép. Hogyan válasszuk ki a legjobb fúrógépet? Makita, Metabo vagy Extol fúrógép. Hogyan válasszuk ki a legjobb fúrógépet?

Mely fúrógépek a legjobbak? Melyikkel fúrhatunk betonba? Mely paraméterek a legfontosabbak a választás során? Mi segítünk az új fúrógép kiválasztásában, hogy az tökéletesen megfeleljen...

Lépcső építése - a lépcsőfok megfelelő magassága és szélességeLépcső építése - a lépcsőfok megfelelő magassága és szélessége

Szép lépcsőházat szeretnének? Milyen lépcsőt válasszunk? Klasszikus betont, fémet, fát vagy valamelyik kombinációját? Milyen szabályokat kell betartani, ha saját kezűleg szeretnénk...